Branikova šola športa

 In Novice

V oktobru 2021 smo v sodelovanju z vrtcem Ivana Glinška pričeli z novim športnim projektom – Branikova šola športa. Projektu so se pridružile kar 4 enote: Gledališka, Gregorčičeva, Kosarjeva in Smetanova. Skupno je pod našim okriljem telovadilo nekaj več kot 170 vrtčevskih otrok, starih 2-6 let.

Društva članice ZMŠD Branik, ki so se priključile projektu so Judo klub Branik, Društvo za športno ritmično gimnastiko Branik in Alpski smučarski klub Branik.

Program je obsegal 8 vadbenih enot, kjer so se otroci seznanili z različnimi športnimi panogami v Ljudskem vrtu. Vadba je potekala enkrat mesečno po 45 minut v dopoldanskem času.

Poglavitni cilj programa je otroke na prijeten način seznaniti z različnimi športnimi aktivnostmi, ki se jih bodo lahko redno udeleževali ob vstopu v šolo. Z našim pristopom se otrokom in staršem ni potrebno zgodaj odločati za vadbo v izbrani športni panogi, ampak dobijo priložnost, da se preizkusijo v različnih športih.

Program je potekal celo leto od oktobra do maja, otroci in vzgojiteljice so bili vidno navdušeni, s čimer smo izpolnili svoj namen. Najlepše se zahvaljujemo vsem sodelujočim in se veselimo prihodnjih sodelovanj.

Recent Posts
erasmus 4mini olimpijada 20