ZMŠD Branik v sodelovanju s slovaško zvezo malega nogometa predstavlja neprofitni športni projekt European Team Cup, financiran s strani Erasmus +.

European Team Cup je veličasten športni projekt, ki združuje študente iz najmanj 12 evropskih držav! Osredotoča se na promocijo zdravstvenih koristi športa, predvsem prek malega nogometa, košarke 3×3 in odbojke na mivki, ki so med najbolj dostopnimi športi. Osrednji poudarek bo tekmovalni turnir med študenti, ki jih bo spodbujal k vodenju športne ekipe, kar lahko prispeva tudi k njihovim sposobnostim vodenja ekipe v poklicnem življenju.

A ne gre samo za turnir in tekmovanje – ta dogodek združuje športne in družbene cilje ter spodbuja fizično, duševno in socialno dobro počutje.

S 27 partnerji iz športa, visokega šolstva in javnih zavodov bo obravnavano napredovanje, izbira in imenovanje vodje ekip. Ti kapitani bodo med pripravljalno fazo odgovorni za organizacijo prostovoljske akcije v svojih lokalnih skupnostih, s čimer bodo mednarodni športni dogodek premostili s prostovoljstvom. O tem se bomo podrobneje poglobili med mednarodnim usposabljanjem v Bratislavi, ki bo vključevalo delavnice o motivaciji igralcev, prednostih prostovoljstva za duševno zdravje in različnih elementih usposabljanja za vsak šport, ki jih lahko izvajajo v svojih državah.

Team Cup je projekt s socialnimi cilji, s poudarkom na promociji zdravja in prostovoljstvu.